Foto av Vietnamesiska vårrullar med räkor från WW ViktVäktarna

Vietnamesiska vårrullar med räkor

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräscha vårrullar som görs med färskt rispapper. Lägg den sträva sidan uppåt och applicera innehållet innan du viker ihop. Perfekt date-mat!

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Böngroddar

2 dl

Avokado

1 stor(t)/stora

Rispapper

12 st, à 22 cm

Skalade räkor

200 g

Mynta

1 kruka(or)

Lime

2 st

Farinsocker

3 msk

Japansk soja

2 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda, het

Instruktioner

  1. Koka glasnudlarna. Häll av och spola med kallt vatten. Kläm ur all vätska ur nudlarna. Blanda en dippsås på limesaft, farinsocker, soja, fisksås och finhackad chili i en skål och rör om. Späd eventuellt med lite vatten om såsen smakar för kraftigt. Häll hälften av såsen över nudlarna i en bunke. Spara resten av dippsåsen till servering. Riv moroten. Lägg morot och böngroddar i bunken och blanda runt med nudlarna och såsen. Dela avokadon i 12 klyftor. Blötlägg rispapper, ett i taget, i ljummet vatten tills det precis börjar bli mjukt och lägg det på en skärbräda. Lägg på en klyfta avokado, några räkor, ett par myntablad och nudelblandningen. Vik ihop till ett snyggt paket. Doppa vårrullarna i dippsåsen.

Anteckning

Receptet räcker till ca 12 vårrullar