Foto av Ryggbiff med glasnudlar thai style från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med glasnudlar thai style

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En het och syrlig thailändsk rätt som man lätt blirberoende av.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Salladslök

2 st

Stjälkselleri

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Böngroddar

2 dl

Ryggbiff nöt

400 g, rumstempererat

Sesamolja

2 tsk

Koriander

½ kruka(or)

Sesamfrön

1 msk, rostade

Fisksås (orientalisk)

½ msk

Japansk soja

1 msk, ljus

Lime

1 st

Farinsocker

2 msk

Instruktioner

  1. Koka nudlar. Strimla salladslök och stjälkselleri, skiva chilin tunt. Blanda ihop en marinad på fisksås, soja, limesaft och farinsocker och rör runt tills sockret löst sig. Lägg glasnudlar, lök, selleri, chili och böngroddar i en skål, häll över marinaden och blanda runt. Klappa in köttet med sesamoljan, salta med flingsalt och grilla i en rykande het panna 2-4 min på varje sida beroende på köttets tjocklek. Låt vila ett par min på en skärbräda och skär sedan köttet i cm-tjocka skivor. Lägg upp nudlarna på ett fat, lägg på biffen och toppa med grovhackad koriander och sesamfrön. Tips! Om du inte gillar koriander, byt ut det mot mynta, thaibasilika eller skippa helt och hållet.