Preppa semestermaten och få tid över till ledighet

Publicerad 10 juni 2022 | Uppdaterad 4 juli 2023

För att du ska kunna få den avkopplande sommaren du förtjänar (oavsett om du har semester eller ej), har vi samlat ihop våra bästa tips på hur du underlättar matlagningen under sommaren och får mer tid över till ledighet.

Kalla soppor

Fixa middagen redan efter frukosten och tacka dig själv när du kommer hem med solsting, trötta barn och sandiga väskor och hittar en svalkande soppa väntande i kylen! Här är tre varianter som gärna hänger i kylen medans du är på stranden.

Preppa i förväg

Genom lite planering och prepp innan ni drar iväg på dagens utflykt sparar du både tid och energi och kan ägna dig åt ren avkoppling när ni väl är tillbaka. Lägg kyckling i marinad, släng ihop pesto och bara koka pasta och grilla när du kommer hem. Eller vispa ihop en quichesmet och bara stoppa in den i ugnen när du kommit hem. Eller varför inte förbereda smarriga fiskpaket – bara att slänga på grillen och sätta dig i solstolen!

Snabba luncher

När du är hemma på lunchen, vill maxa utetiden och därför är ute efter något snabblagat, har vi tre recept som är just det – snabblagade!

Ta vara på rester

Grillade ni igår kväll och har lite kyckling, kött eller fisk kvar? Släng ihop en snabb restlunch genom att omvandla gårdagens rester till en matig macka, en sallad eller varför inte en snabbfixad pizza.

Svalkande drycker

När du kommer hem svettig och trött efter dagens äventyr kan det ju sitta fint med en svalkande dryck innan, eller under, matlagningen. Här bjussar vi på tre goda och uppfriskade sommardrycker!