Foto av Ryggbiff med rödlöksmarmelad från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med rödlöksmarmelad

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova detta lyxiga recept med en sötsyrlig marmelad gjord på rödlök. Serveras till marinerad ryggbiff och ugnsbakad potatis och palsternacka.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

600 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g

Lök

2 st, röd/röda

Matlagningsvin, rött

2 dl

Balsamvinäger

1 msk

Honung

1 msk

Salt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Potatis

800 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Romansallad

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i marinad.
  2. Skala och skiva rödlök. Lägg i en kastrull tillsammans med vin och balsamvinäger. Låt koka sakta på svag värme utan lock tills all vätska försvunnit. Tillsätt honung, rör om och smaka av med salt och peppar.
  3. Klyfta potatis och skala och skär palsternacka i mindre bitar. Salta, peppra och ringla över rapsolja och stek i ugn ca 35 min.
  4. Stek köttet 2-3 min på varje sida i en grill- eller stekpanna. Servera med rödlöksmarmeladen, potatis, palsternacka och sallad.