ViktVäktarna - Blomkålssoppa med kycklingbacon- och persiljeströssel

Blomkålssoppa med kycklingbacon- och persiljeströssel

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild och snäll blomkålssoppa toppad med kycklingbacon och persilja funkar vilken kväll i veckan som helst!

Ingredienser

Potatis

400 g, mjölig

Blomkål

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 liter

Vitvinsvinäger

2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingbacon

200 g

Bladpersilja

2 msk

Morot

300 g

Instruktioner

  1. Skala potatis och skär potatis och blomkål i mindre bitar. Klyfta lök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs potatis, blomkål och lök ca 5 minuter. Pressa ner vitlök och låt fräsa med under omrörning ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt vatten, vinäger och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter. Blanda ner fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Spä eventuellt med lite mer vatten.
  4. Strimla kycklingbacon. Hetta upp en panna och stek bacon tills det fått fin färg och är knaprigt. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
  5. Grovhacka bladpersilja och blanda med bacon.
  6. Skala och skär morötter i stavar.
  7. Servera soppan toppad med baconströssel och tillsammans med morotsstavar.