Bönbullar med rotselleripuré
13
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar är kanske det säkraste kortet vi har när det gäller mat som går hem hos alla. Dessa bönbullar är kanske inte samma lågoddsare, men vi lovar – de är minst lika goda! Svarta bönor, valnötter, västerbottensost, rostad lök och senap gör dem nästan oemotståndliga.
Ingredienser
Rotselleri
400 g
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Fraiche 5%
1 dl
Lök
½ st, gul/gula
Margarin flytande 80%
2 tsk
Vetemjöl
1 msk
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Kinesisk soja
½ tsk
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Valnötter
1½ dl
Västerbottensost
1½ dl, riven/rivet
Rostad lök
½ dl
Ägg
1 st
Ströbröd (skorpmjöl)
3 msk
Senap (dijon)
2 tsk
Rapsolja
1 msk
Inlagd gurka
2 dl