Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja
13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Cevapcici är en traditionell rätt från Balkan där köttfärs kryddas och sedan grillas. Serveras ofta med bröd och ajvar, men här har vi bytt ut brödet mot rostad potatis och morot. I detta recept steks dem, men tillåter vädret är det givetvis smarrigt att slänga dem på grillen istället!
Ingredienser
Potatis
800 g
Morot
300 g
Rapsolja
2 tsk
Lök
1 st, gul/gula
Bladpersilja
1 knippe(n)
Nötfärs 10%
500 g
Vitlök
1 klyfta(or)
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Vatten
2 msk
Olivolja
2 tsk
Paprika
1 st
Ajvar relish
1½ dl