Foto av Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja från WW ViktVäktarna

Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Cevapcici är en traditionell rätt från Balkan där köttfärs kryddas och sedan grillas. Serveras ofta med bröd och ajvar, men här har vi bytt ut brödet mot rostad potatis och morot. I detta recept steks dem, men tillåter vädret är det givetvis smarrigt att slänga dem på grillen istället!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

300 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Bladpersilja

1 knippe(n)

Nötfärs 10%

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Vatten

2 msk

Olivolja

2 tsk

Paprika

1 st

Ajvar relish

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft.
  2. Halvera potatis (behåll skalet). Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rapsolja, salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen tills potatisen är mjuk och fått fin färg, ca 25 minuter.
  3. Riv lök grovt och hacka persilja (lägg undan hälften till servering).
  4. Blanda ihop löken och hälften av persiljan med färs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar och vatten. Forma till 8 avlånga biffar.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om tills de är helt genomstekta och har fått fin färg, ca 10 minuter.
  6. Tärna paprika smått.
  7. Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar. Toppa med persilja och paprika.