Chilipaj med polentatäcke
10
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mättande paj med ett härligt polentatäcke och en fyllning av smakrik tofuchili. Gör gärna chilin dagen innan och låt den stå i kylen över natten. Då får smakerna stå till sig och det går snabbare att laga rätten dagen efter! En klassisk win win-situation alltså.
Ingredienser
Tofu, fast
400 g
Lök
1 st, gul/gula
Stjälkselleri
1 st
Paprika
1½ st, röd
Olivolja
1 tsk
Vatten
1½ msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Tomatpuré
½ msk
Paprikapulver
1 tsk, rökt
Spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Oregano
½ tsk, torkad
Krossade tomater
1 förp
Rapsolja
1 tsk
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Chilipeppar
1 st, grön/gröna
Salladslök
6 st
Polenta (majsgryn)
100 g
Vetemjöl
100 g
Bakpulver
1½ tsk
Salt
½ tsk
Margarin flytande 80%
25 g
Ägg
2 st
Mjölk 0,5%
1 dl
Grekisk yoghurt 0%
½ dl
Ost riven 17%
75 g, lagrad prästost
Fraiche 5%
4 msk
Sallad
70 g