ViktVäktarna - Clariasburgare med mangoyoghurt

Clariasburgare med mangoyoghurt

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Clarias är en väldigt köttig fiskvariant som påminner lite om kyckling när den är malen till färs. Perfekt att göra fiskburgare på alltså! Dessa burgare är smaksatta med vitlök, lime, chili och koriander och serveras i bröd tillsammans med grönsaker och en mangoyoghurtsås. Hur smarrigt som helst! Clariasfärs hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st, skal

Koriander

1 knippe(n)

Clariasfärs (Gårdsfisk)

400 g

Sambal oelek

1 tsk

Salt

tsk

Rapsolja

2 tsk

Paprika

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Ruccola

70 g

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Mango chutney

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Lime

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Riv lök grovt. Finriv vitlök och limeskal. Hacka koriander. Lägg i en skål och blanda ner clariasfärs, sambal och salt. Forma 4 biffar.
  2. Värm olja i en panna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  3. Skiva paprika och lök.
  4. Blanda ihop yoghurt, mango chutney, finriven vitlök och lite pressad lime. Smaka av med lite salt.
  5. Rosta insidorna på bröden i en brödrost eller torr panna. Fyll dem med sallad, fiskbiffarna, paprika, lök och mangoyoghurt.