[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Curry med quorn och blomkål från WW ViktVäktarna

Curry med quorn och blomkål

1 - 2
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik curry med quorn, blomkål, tomat och spenat. Hur god som helst!

Ingredienser

Spiskummin

1 tsk, hela frön

Senapsfrön

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Ingefära

½ tsk, malen

Gurkmeja

½ tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Ingefära

1 bit(ar)

Tomat

4 st

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Quornbitar

350 g

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spenat, färsk

140 g

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Rosta kumminfrön och senapsfrön i en torr panna på medelvärme tills de börjar hoppa. Krossa dem i en mortel och blanda med resten av kryddorna.
  2. Skiva lök och vitlök tunt. Finhacka chili, riv ingefära, hacka tomater och dela blomkål i mindre bitar.
  3. Värm olja i en djup panna och stek löken 5-10 minuter. Blanda ner vitlök, chili och ingefära och stek vidare i ytterligare 2 minuter. Tillsätt kryddblandningen och tomaterna. Låt steka med några minuter och blanda sedan ner blomkål, quornbitar, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 15 minuter tills blomkålen mjuknat.
  4. Blanda ner spenat och koriander.

Anteckning

Servera gärna med ett gott ris eller naanbröd till!