ViktVäktarna - Fänkålsstekt kyckling med potatis- och äppelsallad

Fänkålsstekt kyckling med potatis- och äppelsallad

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatissallad med en fruktig twist serverad med fänkålsstekt kyckling.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Fänkålsfrön

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Turkisk yoghurt 3,5%

5 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka potatis. Låt svalna.
  2. Krydda kycklingen med fänkålsfrön, salt och peppar. Värm olja i en grillpanna och stek kycklingen tills den är gyllene.
  3. Skär äpplen i tunna stavar. Skala och skiva löken tunt. Blanda ihop yoghurt, vinäger och senap i en stor skål. Salta och peppra lätt. Blanda ner potatis, äpple och lök.
  4. Skiva upp kycklingen och servera med potatissallad och ruccola.

Anteckning

Får du inte tag på tunna skivor kyckling, lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper och banka lätt med en kavel.