Foto av Färsbiffar med kinatouch från WW ViktVäktarna

Färsbiffar med kinatouch

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga färs- och svampbiffar med smak av Kina.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Ingefära

1 bit(ar), liten

Ägg

1 st

Japansk soja

1 dl, kinesisk

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Champinjoner

4 st

Lök

½ st, gul/gula

Persilja

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Salt

½ tsk

Vitpeppar

2 krm

Rapsolja

2 tsk

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Pak choi

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Skala och riv ingefära. Vispa samman ägg, 3 msk soja, majsmjöl och ingefära. Finhacka svamp, lök och persilja. Blanda allt med färsen och krydda med salt och peppar. Forma till små fina biffar och stek dem gyllenbruna i oljan. Slå på vatten, smula i buljongtärning och häll i resterande soja och låt biffarna steka klart i skyn. Koka hastigt upp pak choi i saltat vatten. Servera biffarna med ris och pak choi.