Fiskburgare med ärtröra och honung- och chilirostade morötter
10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Frasiga fiskburgare med en fräsch och lite pepprig ärtröra serverade med honungs- och chilirostade morötter. En riktig vardagsdröm eller enkel helgmiddag!
Ingredienser
Morot
8 liten(t)/små
Olivolja
1 msk
Honung, flytande
½ msk
Chili flakes
1 tsk
Torsk
500 g
Potatismjöl
2 msk
Ägg
1 st
Mjölk 0,5%
½ dl
Lök
2 msk, hackad/hackat, rödlök
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Panko ströbröd
1 dl
Rapsolja
1 msk
Gröna ärter
250 g
Salladslök
3 st
Fraiche 5%
1 dl
Pepparrot
1 msk, riven/rivet, riven
Bröd ljust/vitt, typ lantbröd
4 skiva(or)
Sallad
4 dl
Tomat
1 st
Lök
½ st, röd/röda