ViktVäktarna - Fiskburgare med ärtröra och honung- och chilirostade morötter

Fiskburgare med ärtröra och honung- och chilirostade morötter

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Frasiga fiskburgare med en fräsch och lite pepprig ärtröra serverade med honungs- och chilirostade morötter. En riktig vardagsdröm eller enkel helgmiddag!

Ingredienser

Morot

8 liten(t)/små

Olivolja

1 msk

Honung, flytande

½ msk

Chili flakes

1 tsk

Torsk

500 g

Potatismjöl

2 msk

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Lök

2 msk, hackad/hackat, rödlök

Citron

1 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Panko ströbröd

1 dl

Rapsolja

1 msk

Gröna ärter

250 g

Salladslök

3 st

Fraiche 5%

1 dl

Pepparrot

1 msk, riven/rivet, riven

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or)

Sallad

4 dl

Tomat

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skrubba morötter och blanda med olivolja, honung och chili flakes i en påse. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är gyllene och lagom mjuka, ca 20 minuter.
  3. Dela fisken i bitar. Mixa bitarna till en färs i matberedare tillsammans med potatismjöl, ägg och mjölk. Blanda ner hackad lök, ca 1 tsk rivet citronskal salt och peppar.
  4. Forma 4 biffar och vänd i panko. Stek dem gyllene och frasiga på bägge sidor. Sänk värmen så de kan ligga kvar ca 6-7 minuter och bli genomstekta.
  5. Skiva salladslök tunt. Koka upp ärterna, vänd ner salladslöken och dra från värmen. Låt stå en minut och häll sen av vattnet. Mixa grovt med stavmixer, låt gärna ca hälften av ärterna förbli hela. Blanda ner fraiche, lite pressad citron och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta bröden.
  7. Lägg på sallad, fiskbiffar, ärtröra, skivad tomat och rödlök. Servera med rostade morötter.