Foto av Fiskgryta med tomatris från WW ViktVäktarna

Fiskgryta med tomatris

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Väldigt god fiskgryta med en läcker risblandning! Kom ihåg citronklyftan som förhöjer smakerna i denna rätt.

Ingredienser

Ris, okokt

3½ dl, fullkornsris

Tomat

4 st, gärna plommontomater

Grönsaksfond

1 msk

Hoki

500 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, grön

Champinjoner

100 g, färska

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

1½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Senap (dijon)

3 msk, 1-3 msk efter smak

Fiskbuljong

3 dl

Citron

½ st, klyftad

Instruktioner

  1. Koka riset enl förp, tillsätt grönsaksfond i vattnet. Dela och kärna ur tomaterna, hacka sedan köttet som blandas ner i riset innan servering. Skala och hacka löken, tärna squashen och skiva champinjonerna. Bryn grönsakerna i margarin, pudra över mjölet och häll på buljong samt grädde. Låt det koka några minuter, tillsätt senap och smaka av med salt och vitpeppar. Tärna fisken och lägg ner den i grytan. Låt grytan koka sakta i 2-3 minuter tills fisken känns klar. Servera grytan med tomatris och en fin sallad. Tips! För att ytterligare höja smakerna så vänd ner hackad dragon och vitlök i riset.