ViktVäktarna - Fisktacos med rostad majssalsa

Fisktacos med rostad majssalsa

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbfixade fisktacos med torsk som bakas i ugn med ett chili-, lime- och koriandertäcke och en krämig rostad majssalsa.

Ingredienser

Torsk

600 g

Salt

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Socker

1 tsk

Koriander

1 knippe(n)

Majs

230 g, 1 burk avrunnen

Avokado

1 liten(t)/små

Salladslök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Tortillabröd

8 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och ställ åt sidan 5 minuter.
  3. Mixa ihop ½ chili, rivet limeskal, saft från halva limen, socker och koriander. Fördela ut över fisken och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 15 minuter.
  4. Rosta majs i en torr panna tills den blir lite sotad.
  5. Tärna avokado, strimla salladslök, finhacka ½ chili, vitlök och resterande koriander (spara några blad till topping). Blanda ihop med den rostade majsen och yoghurt. Smaka av med lite salt och pressad saft från ½ lime.
  6. Rosta tortillabröden i en torr panna. Lägg över i en handduk medan du steker de andra.
  7. Fyll tortillabröden med salsa och fisk.