Foto av Fläskfilé med pasta och ärtkräm från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med pasta och ärtkräm

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Vardagslyx på hög nivå! Ärtröran med smak av lime och vitlök är fantastikt god till pastan och fläskfilén.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

100 g

Haricots verts

150 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Gröna ärter

3 dl

Lime

1 st, saft och skal

Fläskfilé

300 g

Persilja

1 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka pastan och lägg i haricots verts när 3 minuter återstår. Hacka lök och vitlök och fräs i 1 tsk olja. Häll på 1 dl pastavatten och ärterna. Låt det sjuda ca 5 minuter. Mixa det till en slät kräm. Smaka av med skal och saft av lime. Krydda med salt och peppar. Blanda ned hälften av ärtkrämen i pastan. Krydda och stek fläskfilén. Servera filén med pasta, ärtkräm och garnera med persilja och chili.