Foto av Fransk köttgratäng från WW ViktVäktarna

Fransk köttgratäng

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt färs och strimlad kål toppad med ostgratinerat potatismos. In i ugnen i 10 min, tills moset har fått fin, gyllene färg. Visst låter det gott?

Ingredienser

Potatis

600 g, mjölig sort

Äggula

1 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Spetskål

2 bit(ar)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Kalvfond

1 tsk

Japansk soja

2 msk, japansk

Vatten

1 dl

Ost riven 17%

4 msk

Tomatsås

2 dl

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten, mosa dem och vispa i äggula och mjölk. Moset skall bli lite fastare än normalt, smaka av med salt och vitpeppar. Finstrimla kålen och fräs den i margarinet tills den blivit mjuk och gyllenbrun, ställ åt sidan. Fräs köttfärsen, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt kål, fond, soja och vatten, låt det koka sakta några minuter. Tryck ut köttfärsen i en ugnsfast form, bred potatismoset ovanpå. Strö över osten och gratinera i ugn, 200° i ca 10 minuter tills potatismoset fått lite färg. Servera tillsammans med tomatsås och sallad.