Foto av Fylld sockerkaka från WW ViktVäktarna

Fylld sockerkaka

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Behöver du något gott att bjuda vännerna på? Testa då denna sockerkaka och välj dina favoritbär.

Ingredienser

Margarin 80%

4 msk

Socker

8 msk

Ägg

2 st

Citron

½ st, skal

Vetemjöl

2 dl

Bakpulver

1½ tsk

Blåbär

6 dl

Hallon

6 dl

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en tårtform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen.
  2. Vispa ihop margarin, 6 msk socker, ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, helst med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter.
  4. Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.
  5. Kör bären i mixer eller mixa dem med en gaffel, blanda ner 2 msk socker. Bred ut bären på den undre botten och lägg på den andra. Sikta över florsockret.