ViktVäktarna - Gin- och olivpasta med zucchininudlar

Dirty martini pasta

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Dryga ut din pasta med zucchininudlar, det är både smart och gott! Här tillsammans med oliver, vitlök och persilja. Och så gin som fungerar som en utmärkt smakförhöjare. Men har du ingen gin hemma, eller vill undvika av andra anledningar, blir rätten hur god som helst även utan den.

Ingredienser

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Oliver i saltlag

16 stor(t)/stora, med pimiento + 2 msk lag

Vitlök

4 klyfta(or)

Persilja

½ dl

Pasta okokt (typ spaghetti)

60 g, linguine

Olivolja

½ msk

Gin 40%

45 ml

Instruktioner

  1. Svarva zucchini i en grönsakssvarv eller hyvla långa remsor med en potatisskalare. Skiva lök tunt, skiva oliver och finhacka vitlök. Hacka persilja och lägg undan.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken några minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tillsätt vitlöken i pannan med lök och låt fräsa med under omrörning ett par minuter. Häll på gin och låt den absorberas i löken. Blanda ner pastan, lagen från oliverna, zucchinin och oliverna. Blanda runt ordentligt och låt allt bli varmt. Blanda slutligen ner persilja och smaka av med salt.