Foto av Grillad sötpotatis med belugalinser och ost från WW ViktVäktarna

Grillad sötpotatis med belugalinser och ost

12
9
3
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Helgrillad sötpotatis fylld som en bakpotatis är en riktig delikatess! Här fylld med en röra på linser, grillad paprika och en hel bit salladsost som får bakas mjuk och krämig på grillen.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g, 4 små

Torra belugalinser

2 dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk, hackad

Paprika

2 st

Salladslök

3 st

Olivolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka sötpotatisarna med skal tills de är nästan mjuka.
  2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå en lika stor grillfoliebit. Lägg ostbiten hel på bakplåtspappret och strö över hackad vitlök och timjan. Förslut och baka osten på grillen ca 10 minuter.
  4. Lägg över sötpotatisarna på grillen och grilla runt om tills de fått fin färg och är genombakade. Dela paprikorna och grilla dem på direkt värme tills skalet blir mörkt och bubbligt. Skala dem och skär sedan i mindre bitar.
  5. Strimla salladslök och blanda ner i linserna tillsammans med paprika.
  6. Vispa ihop olja, vinäger, vatten och dijon och lite salt. Blanda ner i linsröran.
  7. Skär ett jack i sötpotatisarna och fyll med linsröra, ruccola och ost.