Foto av Grillad tonfisk med het salsa från WW ViktVäktarna

Grillad tonfisk med het salsa

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Fräsch och färgglad lunchrätt med många härliga smaker och konstistenser.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små

Olivolja

1 tsk

Tonfisk

200 g

Gröna bönor

1 dl

Tomat

2 st

Mango

½ st

Persika

½ st

Gurka

¼ st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Koriander

2 msk, färsk, hackad

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en påse. Häll i olja, salt och peppar. Blanda och lägg över sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugn och låt stå tills bitarna är mjuka. Grilla tonfisk på grilljärn eller på grillen. Gör salsan: Skär tomater, mango, persika och gurka i bitar. Finhacka chili och blanda med frukt och grönsaker. Blanda i koriander och pressa över saften från lime. Krydda med salt och peppar. Koka snabbt upp bönorna i saltat vatten. Servera tonfisken med sötpotatis, salsa och gröna bönor.