ViktVäktarna - Grön currylax med risoni och bönsalsa

Grön currylax med risoni och bönsalsa

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig och smakrik vardagspasta med en god tomat- och bönsalsa vid sidan av.

Ingredienser

Cocktailtomater

250 g

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Koriander

1 knippe(n)

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lime

½ st

Pasta okokt (risoni)

3 dl

Lax

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Currypasta

2 msk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Bladpersilja

½ dl

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Klyfta tomater och finhacka jalapeño och koriander. Blanda ihop med sköljda och avrunna bönor och pressad lime. Låt stå i rumstemperatur till servering.
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tärna lax och finhacka lök.
  4. Hetta upp margarin i en panna och stek laxen och löken någon minut, salta och peppra. Blanda ner pressad vitlök och currypasta. Låt fräsa med kort. Blanda ner kokosmjölk och lägg i buljongtärning, låt koka upp. Blanda ner hackad persilja och pressad lime. Blanda slutligen ner risonin och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med bönsalsan.

Anteckning

Kom ihåg att alltid förvara dina tomater i rumstemperatur för maximal smak. Extra viktigt är det när de inte ska tillagas (och då hade fått lite hjälp på traven), som i denna rätt.