Foto av Grönkålsgratäng från WW ViktVäktarna

Grönkålsgratäng

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En välsmakande gratäng med grönkål. Passar utmärkt som ett grönt tillbehör på julbordet.

Ingredienser

Grönkål

500 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Ost riven 17%

4 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Tag bort grova stjälkar och tvätta grönkålen. Koka den någon minut i lättsaltat vatten, låt rinna av ordentligt. Hacka den grovt.
  2. Skär purjolök och vitlök i fina skivor. Fräs i flytande margarin, smaksätt med chilipeppar. Blanda ner grönkålen. Låt svalna.
  3. Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda äggsmet och grönkålsröra. Rör ner osten.
  4. Häll grönkålssmeten i en smord form. Sätt in i ugn 200°, 20 minuter.