Hamburgare med bbq-sås och stekt lök
15
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska burgare med stekt lök och BBQ-sås är en favorit hos många. Är det sommar och grillen är framplockad, mår de givetvis väldigt bra av att slängas på den istället för stekpannan!
Har du längre tid på dig blir löken ännu godare genom att stekas på lägre värme minst 30 minuter. Det är också gott att ersätta vattnet som tillsätts på slutet med balsamvinäger eller öl.
Ingredienser
Lök
3 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
3 tsk
Vatten
3 msk
Nötfärs 10%
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
½ tsk
Tomat
2 st
Sallad
½ huvud(en), isberg
Hamburgerbröd
4 normalstor(t)/normalstora
BBQ-sås
4 msk