Foto av Hamburgare med bbq-sås och stekt lök från WW ViktVäktarna

Hamburgare med bbq-sås och stekt lök

15
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska burgare med stekt lök och BBQ-sås är en favorit hos många. Är det sommar och grillen är framplockad, mår de givetvis väldigt bra av att slängas på den istället för stekpannan! Har du längre tid på dig blir löken ännu godare genom att stekas på lägre värme minst 30 minuter. Det är också gott att ersätta vattnet som tillsätts på slutet med balsamvinäger eller öl.

Ingredienser

Lök

3 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

3 tsk

Vatten

3 msk

Nötfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Tomat

2 st

Sallad

½ huvud(en), isberg

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

BBQ-sås

4 msk

Instruktioner

  1. Halvera lök och skiva upp.
  2. Hetta upp 1 tsk olja i en panna. Stek löken tillsammans med lite salt ca 5 minuter, tills den har fått fin färg. Tillsätt vatten och låt det koka in.
  3. Lägg färs i en bunke och krydda med 1 tsk salt och ½ tsk nymald svartpeppar. Forma till 4 hamburgare.
  4. Skiva tomat och strimla sallad.
  5. Hetta upp resterande olja i en panna. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  6. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  7. Fyll bröden med sallad, tomat, burgare, stekt lök och BBQ-sås.