Foto av Hasselnötsmarängrulle med hallon från WW ViktVäktarna

Hasselnötsmarängrulle med hallon

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Rulltårta är en favorit hos många. Här är en variant med en hasslnötsmaräng istället för sockerkaka och en krämig vanilj- och hallonfyllning. En riktig dröm!

Ingredienser

Äggvita

5 st

Socker

125 g

Vaniljsocker

½ tsk

Majsstärkelse (redning)

½ tsk

Hasselnötter

40 g

Florsocker

2 msk

Kvarg naturell 1%

175 g

Vaniljsås

3 msk

Hallon

200 g

Sylt

1½ msk, hallon eller jordgubb

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor till ett hårt skum, tillsätt strösocker lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är glansig och seg. Tillsätt vaniljsocker och majsstärkelse. Grovhacka hasselnötter och tillsätt 1 msk av hacket.
  2. Bre ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen ca 50-60 minuter, låt svalna.
  3. Blanda ihop ½ tsk florsocker, kvarg och vaniljsås.
  4. Sätt ugnen på 150°.
  5. Strö ut resterande florsocker på en arbetsyta och lägg på marängen.
  6. Vänd på marängen och bre på vaniljkrämen och nästan alla hallon (spara några till garnering). Lämna ca 4 cm av en av sidorna utan fyllning och rulla ihop marängen.
  7. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över hallon- eller jordgubbssåsen och toppa med resterande hallon och hasselnötshack.