Foto av Hasselnötsmarängrulle med hallon från WW ViktVäktarna

Hasselnötsmarängrulle med hallon

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Rulltårta är en favorit hos många. Här är en variant med en hasslnötsmaräng istället för sockerkaka och en krämig vanilj- och hallonfyllning. En riktig dröm!

Ingredienser

Äggvita

5 st

Socker

125 g

Vaniljsocker

½ tsk

Majsstärkelse (redning)

½ tsk

Hasselnötter

40 g

Florsocker

2 msk

Kvarg naturell 0,3%

175 g

Vaniljsås

3 msk

Hallon

200 g

Sylt

1½ msk, hallon eller jordgubb

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är glansig och seg. Tillsätt vaniljsocker och majsstärkelse. Hacka hasselnötter och tillsätt 1 msk av hacket.
  3. Bre ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen ca 35-40 minuter, låt svalna.
  4. Blanda ihop ½ tsk florsocker, kvarg och vaniljsås.
  5. Strö ut resterande florsocker på en arbetsyta och lägg på marängen.
  6. Bre ut vaniljkrämen och nästan alla hallon. Lämna ca 4 cm av en av sidorna utan fyllning och rulla ihop marängen.
  7. Mixa sylten med en stavmixer.
  8. Lägg upp marängrullen på ett serveringsfat. Ringla över hallonsylten och toppa med resterande hallon och hasselnötshack.

Anteckning

Vaniljkvarg fungerar fint som en enklare variant på fyllning!