Foto av Helstekt hoisinglaserad vildsvinsryggfilé från WW ViktVäktarna

Helstekt hoisinglaserad vildsvinsryggfilé

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ta tillvara på vad naturen har att ge. Här har det närproducerade fått smaker från fjärran länder.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g, ytterfilé gärna vildsvin

Margarin flytande 80%

2 tsk

Hoisinsås

4 msk

Sesamfrön

4 tsk

Potatis

1000 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Wasabi

2 tsk, 1-3 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk, margarin och wasabi till ett mos. Tillsätt wasabin lite i taget eftersom den har väldigt kraftig smak. Krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Stek köttet hastigt på hög värme i en fettsnål stekpanna. Ta upp det och pensla med hoisinsås. Strö på sesamfrön och stek färdigt i ugn, 150° i ca 15-20 minuter till innertemperatur 60-72°.
  4. Låt köttet vila någon minut och skär sedan upp det i halvcentimeter tjocka skivor. (Tänk på att skära mot köttets fiber.)
  5. Servera köttet tillsammans med stekskyn och wasabimos.