Foto av Indisk potatisrätt från WW ViktVäktarna

Indisk potatisrätt

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vegetarisk potatis- och tomatbaserad gryta med tydliga indiska influenser. Gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Potatis

600 g

Gröna ärter

3 dl

Rapsolja

2 tsk

Senapsfrön

2 tsk

Koriander

2 tsk, malen

Krossade tomater

1 förp

Grönpeppar

1 tsk

Tikka masala, utan socker

1 msk

Gurkmeja

1 tsk

Koriander

1 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Koka ris. Stöt senapsfrön i mortel. Skala och dela potatis i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och lägg i senapsfrön. Låt fräsa en stund. Tillsätt finhackad grönpeppar och potatis och rör om. Häll i tomater och låt sjuda 10 min. Tillsätt kryddor och lite vatten till önskad konsistens. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt. Tillsätt ärter, strö över färsk koriander och servera med ris.