Foto av Indisk quorn- och potatisgratäng från WW ViktVäktarna

Indisk quorn- och potatisgratäng

4
Point(s)
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratäng med en currydoftande quornragu toppad med krispiga potatis- och palsternacksskivor. Serverade i portionsformar som både ger dig bra portionskoll och känns lite lyxigare!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Olivolja

1 tsk

Champinjoner

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Paprikapulver

1 tsk

Quornfärs

500 g

Basilika

1 knippe(n)

Potatis

200 g

Palsternacka

150 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morot och selleri smått.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs grönsakerna tills de mjuknat, ca 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skiva svamp och finhacka vitlök.
  5. Blanda ner svamp i grytan och låt steka med ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, curry och tomatpuré och stek under omrörning ca 1 minut. Blanda sedan ner vinäger, krossade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver och quornfärs. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda ner basilika.
  6. Skiva potatis och palsternacka och koka 2 minuter. Skölj i kallt vatten och låt torka på en handduk. Krydda sedan med salt och peppar.
  7. Fördela ragun i 4 ugnsfasta formar och toppa med potatis och palsternacka. Pensla med margarin och sätt in i ugnen tills de är gyllene, ca 30-40 minuter.
  8. Koka sparrisbroccoli i lättsaltat vatten 3-5 minuter och servera med gratängerna.