Foto av Italiensk kotlett med gremolata och grönsaker från WW ViktVäktarna

Italiensk kotlett med gremolata och grönsaker

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett med italienska smaker som serveras till en grönsaksgryta. En rätt som kan njutas så väl till vardags som till fest!

Ingredienser

Potatis

600 g, fast sort

Lök

2 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

4 tsk

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

1 dl

Citron

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Persilja

1 knippe(n)

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen i cm-stora tärningar. Skala och skär löken i båtar och skär zucchinin i 2 cm stora tärningar.
  2. Bryn potatis och grönsaker i 2 tsk olja och tillsätt därefter krossade tomater. Låt det koka i 10 minuter, tillsätt fraiche och låt det sjuda ca 10 minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Gör gremolatan: Riv 2 msk citronskal och hacka vitlöken fint. Blanda citronskal, vitlökshack och persilja i en bunke, blanda väl.
  4. Skär kotletten i 8 bitar, banka ut dem lätt. Krydda köttet med salt och peppar och stek i 2 tsk olja. När kotletterna är nästan klara så strö på gremolatan och låt den steka med. Servera kotletten med gremolatan och grönsaksgrytan.
  5. Tips! Om potatisen inte blir mjuk kan du tillsätta lite vatten och koka några minuter till. Du kan byta ut persiljan i gremolatan mot annan färsk örtkrydda, t ex basilika eller dill.