ViktVäktarna - Jerk chicken med quinoa- och myntasallad

Jerk chicken med quinoa- och myntasallad

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jerk är en populär matlagningsstil från Jamaica som innebär att kött eller grönsaker gnids in med en kryddblandning, med framträdande smak från kryddpeppar, och sedan grillas. För riktigt autentisk jerk läggs bitar av pimentoträ (trädet som kryddpepparn växer på) på grillen.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Lök

½ st, röd/röda

Lime

2 st

Olivolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Torra kryddor

1 msk, jerkkrydda

Mango

1 st

Paprika

1 st, röd

Mynta

1 knippe(n)

Koriander

1 knippe(n)

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök. Vispa ihop pressad lime och olja och blanda ner lök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gnid in kycklingen med jerkkrydda och grilla tills den är genomstekt.
  4. Tärna mango och paprika. Hacka mynta och koriander och strimla salladslök. Blanda ihop med quinoa och dressingen och servera med den grillade kycklingen.

Anteckning

Jerkkrydda finns i de flesta butiker, men hittar du inte den kan du enkelt blanda din egen jerk på kryddor du förmodligen har hemma. Blanda exempelvis 2 tsk lökpulver, 1 tsk rörsocker, 1 tsk timjan, ⅓ tsk kanel, ⅓ tsk kryddpeppar, en nypa cayenne och en nypa svartpeppar.