ViktVäktarna - Jordgubbsplättar med citron och vanilj

Jordgubbsplättar med citron och vanilj

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Lyxigare plättar, eller amerikanska pannkakor, än dessa är svåra att komma på! Smaksatta med vanilj, honung och citron och fullproppade med jordgubbar. Laga dessa till någon du tycker om en helgfrukost och du kommer bli hyllad för all framtid (nästan i alla fall).

Ingredienser

Jordgubbar

½ liter

Vetemjöl

3½ dl

Bakpulver

1½ tsk

Salt

½ tsk

Ägg

1 st, stora

Yoghurt, fruktyoghurt 0,5%

1½ dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Vaniljpulver

1 krm

Honung, flytande

1 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka jordgubbar (spara ev. några att toppa med).
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, yoghurt, vanilj, honung och 1 ½ tsk rivet citronskal. Tillsätt i mjölblandningen och blanda tills du har en jämn smet. Vänd ner jordgubbarna.
  4. Värm lite margarin i taget i en non-stickpanna eller plättlagg och stek små plättar (blir ca 16 st beroende på storlek).
  5. Toppa ev. med jordgubbar och mer rivet citronskal.