Foto av Kalkonburgare fyllda med ädelost från WW ViktVäktarna

Kalkonburgare fyllda med ädelost

15
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonfärsbiffar med en liten twist i form av en ädelostkärna som smälter härligt när de tillagas. Dessutom är en riven morot blandad i färsen för både smak och saftighet.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

600 g

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Ädelost 30%

80 g

Olivolja

½ msk

Mathavre okokt

1½ dl

Gulbeta

2 st

Polkabeta

2 st

Broccoli

2 stånd

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Spenat, färsk

70 g

Balsamvinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg färs i en skål och häll på ströbröd. Blanda och låt stå och dra. Riv lök och morot på ett rivjärn och blanda ner tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till fyra burgare.
  2. Dela osten i fyra bitar, tryck in i mitten på burgaren och se till att den täcks helt. Stek burgarna långsamt i olja i en stekpanna.
  3. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala och skär gul- och polkabetor tunt med en osthyvel. Skär broccoli i bitar. Finstrimla purjolök. Blanda mathavre med betor, broccoli, purjolök, babyspenat och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. Servera burgarna med mathavresalladen.

Anteckning

Biffarna funkar lika bra med annan färs.