Foto av Köttbullar i tomatsås med grönsaksspagetti från WW ViktVäktarna

Köttbullar i tomatsås med grönsaksspagetti

17
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk italiensk rätt, men där vetespagetti är ersatt av grönsaksspagetti. Balsamvinägern ger ett härligt djup till såsen men går att utesluta om den saknas i skafferiet.

Ingredienser

Lök

¼ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

½ klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Krossade tomater

2 dl

Nötfärs 10%

150 g

Socker

1 tsk

Basilika

½ msk, hackad, färsk

Balsamvinäger

3 tsk

Vispgrädde 40% ovispad

2 msk

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Parmesanost

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint och bryn i en kastrull med olja. Häll i tomater och låt puttra lite. Krydda färs med salt och peppar. Rulla till små köttbullar och lägg ner i tomatsåsen. Rör ner socker, basilika, balsamvinäger och vispgrädde i såsen. Smaka av med salt och peppar. Svarva squash och morötter till spagetti i en grönsakssvarv. Koka precis mjuka i saltat vatten. Servera grönsakerna med köttbullar i tomatsås och strö över parmesanost. Tips! Har du ingen grönsakssvarv, använd en osthyvel, potatisskalare eller mandolin.