Foto av Köttgryta från WW ViktVäktarna

Köttgryta

9
Points®
Total tid
3 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En mustig köttgryta kan vara riktigt gott till middag. Denna gryta innehåller både potatis, morot, lök och paprika.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

150 g

Potatis

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Skinka

2 skiva(or)

Köttbuljong

1 dl

Rapsolja

1 tsk

Tomater, passerade

1 dl

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Apelsin

1 st

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Skala potatis, morot och lök. Dela potatis, morot, lök och paprika i mindre bitar, strimla skinkan. Lägg potatis, grönsaker och skinka i formen. Krydda med salt och peppar. Blanda samman buljong, olja, passerade tomater och häll över i formen. Täck med aluminiumfolie och stick några hål i folien. Tillaga mitt i ugnen 200° ca 1 1/2 tim. Servera yoghurt och apelsin till dessert.