ViktVäktarna - Kryddiga kycklingspett med bulgursallad

Kryddiga kycklingspett med bulgursallad

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling- och grönsaksspett brukar alltid vara en hit! Här tillsammans med en matig bulgursallad.

Ingredienser

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Tomat

3 st

Kycklingbröstfilé

500 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Harissapasta

1 msk

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Gröna ärter

2 dl

Persilja

1 knippe(n)

Pinjenötter

½ dl

Spiskummin

½ tsk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, låt sedan svalna.
  2. Riv morot, finhacka lök och kärna ur och tärna tomat. Blanda ihop med bulgur.
  3. Dela kyckling, zucchini och paprika i ca 3 cm-stora bitar.
  4. Blanda ihop harissa och yoghurt och smaka av med salt och peppar. Blanda ner kyckling, paprika och zucchini och se till att allt täcks. Trä på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan) och grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
  5. Blanchera ärter, hacka persilja och rosta nötterna i en torr panna. Blanda ner tillsammans med spiskummin i bulgurn och pressa över citron. Servera med grillspetten.