ViktVäktarna - Kyckling- och svamplasagne

Kyckling- och svamplasagne

7
Points®
Total tid
2 tim 15 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim 45 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne är lätt att göra mycket av, enkel att förbereda och perfekt i matlådan! Denna variant är fylld med kyckling, purjo, dragon, champinjoner och spenat – en välbeprövad och uppskattad smakkombo.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Purjolök

2 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

450 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Dragon

3 msk, hackad

Spenat, färsk

400 g

Mjölk 0,5%

8 dl

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Färskost 11%

250 g

Citron

1 st

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

12 st

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling och skiva purjolök tunt. Skiva svamp och finhacka vitlök.
  3. Värm hälften av oljan i en panna och stek purjolöken ca 5 minuter. Blanda ner svampen och låt den steka med tills den fått lite färg, ca 5 minuter. Tillsätt slutligen vitlöken och låt den fräsa med under omrörning ca 1 minut.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Tillsätt dragon på slutet och blanda ner lök- och svampfräset och spenat. Låt spenaten sjunka ihop och krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ut 3 msk av mjölken med redningen. Blanda med resterande mjölk och färskost i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda tills den tjocknar något. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
  6. Fördela en tredjedel av såsen i två ugnsfasta formar (ca 17x25 cm) och fördela sedan hälften av kycklingröran ovanpå och toppa med 3 lasagneplattor i varje form. Upprepa samma procedur en gång till och avsluta med såsen. Toppa med parmesan.
  7. Sätt in den ena lasagnen i ugnen tills den är mjuk och gyllene, 40-45 minuter. Servera gärna med en sallad.

Anteckning

Detta recept ger två lasagner och godast blir det om den som inte ska ätas samma kväll inte heller gräddas. Spara den därför helst i kylen med plastfolie några dagar eller i frysen upp till 3 månader och grädda den när du är sugen på en enkel middag!