Foto av Kycklinglåda med rostade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Kycklinglåda med rostade rotfrukter

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel vardagsrätt med gratinerad kyckling. Här serverat med ris och ugnsrostade rotfrukter. Vill du ha den "smalare" går det bra att utesluta riset.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Fraiche 5%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Japansk soja

1½ msk

Sambal oelek

1 tsk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp fraiche, grädde, soja och sambal. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugn ca 30 min eller tills kycklingen är klar.
  3. Skala och dela morötter och palsternacka. Lägg i en ugnsform och ringla över olja. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera riset till kycklingen tillsammans med de ugnsrostade rotfrukterna.
  5. Tips! Ta det lugnt med sambal oeleken om ni är känsliga för stark mat. Och om ni vill ha mer hetta, ös på med densamma!