Foto av Lammsoppa med citron och fetaost från WW ViktVäktarna

Lammsoppa med citron och fetaost

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En matig soppa med lamm och massor av grönsaker.

Ingredienser

Lammstek (fett bortskuret)

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 msk

Grönsaksbuljong

12 dl

Timjan

1 tsk, torkad

Salt

1 tsk

Citronpeppar

1 krm

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

80 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor, rödlök och gul lök i tunna klyftor. Skiva vitlök och morot. Fräs köttet i oljan. Tillsätt lök och morot. Häll över buljong, krydda med timjan, salt och citronpeppar. Låt puttra ca 20 minuter.
  2. Skär squashen i "halvmånar". Skiva sellerin. Lägg ner squash och selleri i soppan så att de får koka med de sista två minuterna.
  3. Tärna fetaosten i en skål och skär citronen i klyftor, servera till soppan.