Foto av Lax i ugn med kronärtskocka och potatismos från WW ViktVäktarna

Lax i ugn med kronärtskocka och potatismos

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax i spännande kombination med kronärtskocka, salladsost och paprika. Serveras med klassiskt potatismos.

Ingredienser

Lax

500 g

Paprika

1 st, röd

Kronärtskocka

240 g, avrunna kronärtkockshjärtan på burk

Salladsost (feta) 10%

75 g

Lime

1 st

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  4. Skär paprika och kronärtskockshjärtan i mindre bitar och lägg i formen. Smula över ost. Sätt in i ugnen 20 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Ta ut laxen ur ugnen och riv över limeskal. Servera tillsammans med potatismos.