[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Lussekatter med kanel från WW ViktVäktarna

Lussekatter med kanel

6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Inget är väl godare än lussekatter på julen? Det skulle i så fall vara dessa lussekatter med kanel. De är faktiskt ännu godare!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Mjölk 0,5%

5 dl

Kvarg naturell 1%

250 g

Saffran

2 pkt

Jäst

1 pkt

Socker

1½ dl

Salt

½ tsk

Vetemjöl

18 dl

Lättmargarin 40%

150 g

Socker

1 dl

Kanel

2 msk

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Smält 100 g margarin i en kastrull. Tillsätt mjölk, kvarg och saffran, värm till 37°.
  2. Smula jäst i en bunke. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Häll på resterande degspad och tillsätt 1 ½ socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 15 minuter med degkrokar eller en maskin, och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Blanda ihop 150 g lättmargarin, 1 dl ocker och kanel.
  4. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord, knåda den och kavla ut till en ½ cm-tjock rektangel. Bre fyllningen på halva degen (från kortsidan). Vik över den andra halvan och kavla lätt ihop den.
  5. Skär upp degen i 40 remsor och rulla ihop från båda hållen till en lussekatt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in i ugnen ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.