ViktVäktarna - Marockansk grönsaksgryta med couscous

Marockansk grönsaksgryta med couscous

5
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett härligt vegetariskt långkok fullproppat med goda grönsaker och nordafrikanska smaker. Gör den ännu matigare genom att blanda ner konserverade kikärter.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Butternutpumpa

400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Koriander

2 tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Kanel

¼ tsk

Cayennepeppar

¼ tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Socker

½ msk

Couscous okokt (100% fullkorn)

2 dl

Koriander

1 knippe(n), färsk

Salladslök

2 st

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Hacka lök, skär blomkål och paprika i mindre bitar, skär pumpa i kuber, skiva morot och finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en stekgryta och fräs lök tills den mjuknat något. Tillsätt blomkål, pumpa, morot och paprika och stek ca 10 minuter. Tillsätt vitlök och kryddor och låt steka med under omröring ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt tomater, vatten, buljong och socker. Koka upp och låt sjuda under lock tills grönsakerna mjuknat, ca 45 minuter.
  4. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finhacka koriander och salladslök och blanda ner i couscousen.
  6. Vänd ner spenat i grönsaksgrytan och låt den sjunka ihop.
  7. Servera grönsaksgrytan med couscous.