Foto av Miniplättar med rödlök och vitlök från WW ViktVäktarna

Miniplättar med rödlök och vitlök

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Fraiche, honung och finhackad rödlök ger den spännande röran att ha på plättarna. En festlig kvällsmåltid för smaklökarna.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ägg

2 st

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

2 krm

Salt

1 krm

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Honung

1 tsk

Lök

½ st, röd/röda, 2 msk finhackad

Gräslök

1 msk, finskuren

Sallad

1 dl

Paprika

1 st

Instruktioner

  1. Smält fettet i fettsnål stekpanna. Vispa ihop ägg, mjöl, bakpulver, salt och yoghurt. Rör i det smälta fettet. Grädda små fluffiga plättar i pannan på medelvärme, vänd när ovansidan börjar stelna. Rör ihop fraiche, honung, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp plättarna portionsvis med en klick av fraicheröran i mitten. Servera med grönsallad och paprikaringar.