Foto av Morots- och broccolisoppa från WW ViktVäktarna

Morots- och broccolisoppa

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lätt och nyttig soppa med mycket grönsaker. Efter en uppfriskande promenad en kall vinterdag passar denna värmande rätt extra bra.

Ingredienser

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 bit(ar), ca 10 cm

Broccoli

1 stånd

Sockerärter

100 g

Grönsaksbuljong

8 dl

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Spenat, färsk

100 g

Persilja

1 dl, hackad

Instruktioner

  1. Skiva palsternacka, morot och purjolök. Dela broccolin i små buketter och dela sockerärtorna på mitten. Koka upp buljongen och lägg i palsternacka och morötter, koka tills de är nätt och jämnt färdiga, det tar ca 5 min. Tillsätt broccoli och purjolök. Rör ut mjölet i mjölken och slå ner det i soppan under omrörning. Låt soppan sjuda i några minuter och avsluta med sockerärtor, spenat och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar.