Foto av Mumsig Moussaka från WW ViktVäktarna

Mumsig Moussaka

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad sägs om lite grekiskt ikväll? Prova denna underbara moussaka med lammfärs, aubergine och vitlök!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Lammfärs 20%

400 g

Tomatpuré

1½ msk

Krossade tomater

2 dl

Aubergine

700 g

Mjölk 0,5%

4 dl

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och färs några minuter. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater, låt det sedan koka sakta utan lock i 15 minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Tvätta och skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor. Hetta upp ett teflonstekjärn, strö på lite flingsalt och rosta auberginskivorna ca 1 minut på varje sida. Häll mjölk och mjöl i en kastrull, låt det koka upp under omrörning och sedan koka sakta 5 minuter under omrörning, smaka av med salt och vitpeppar. Varva aubergine, köttfärssås och vit sås på samma sätt som du gör lasagne, avsluta med att pensla ytan med uppvispat ägg och strö på ost. Tillaga i ugn, 175° i 30 minuter tills den fått fin färg. Servera med sallad.