Foto av Oxfilé med gnocchi från WW ViktVäktarna

Oxfilé med gnocchi

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oxfilé passar utmärkt för en kärleksmåltid. Kantareller och gnocchi tillsammans med bladspenat och körsbärstomat blir en utmärkt kombination.

Ingredienser

Oxfilé

500 g, 4 skivor

Potatisgnocchi

400 g

Kantareller

200 g

Bladspenat

2 dl, eller babyspenat

Cocktailtomater

250 g, 1 ask, halverade

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Stek oxfilén, krydda med salt och peppar, ugnsbaka den på 150° tills innertemperaturen är 57°, rulla in i aluminiumfolie och låt vila. Koka pastan. Fräs kantareller och lägg i spenat och tomater alldeles på slutet. Tillsätt pastan och lägg upp i djupa tallrikar. Skiva upp oxfilén och lägg överst. Blanda olja, vinäger och vatten, ringla det över, krydda med lite flingsalt och grovmalen svartpeppar. Tips! Istället för pasta så servera med gnocchi.