ViktVäktarna - Parmesanpanerad torsk med ugnsrostade primörer

Parmesanpanerad torsk med ugnsrostade primörer

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Plåtmat primöredition! Färskpotatis, sparrisbroccoli och sparris tillsammans med en krispig parmesanpanerad torsk är precis lika gott som det låter. Har färskpotatisen inte dykt upp i butikerna ännu funkar det fint med delikatesspotatisar istället.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g, eller delikatesspotatis

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Sparris

250 g

Rapsolja

2 tsk

Panko ströbröd

1 dl

Citron

1 st

Parmesanost

2 msk

Olivolja

1½ msk

Fraiche 5%

2 msk

Torsk

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skiva potatis och ansa sparrisbroccoli och sparris. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rapsolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Blanda panko, rivet skal från ½ citron, finriven parmesan och olivolja.
  4. Bre ut ½ msk av fraichen på varje torskfilé och strö sedan parmesanröran över. Lägg fisken med paneringen uppåt på plåten tillsammans med grönsakerna och låt stå inne i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills fisken är så genomstekt du vill ha den.
  5. Servera fisken och grönsakerna tillsammans med citronklyftor.