Foto av Päronkaka från WW ViktVäktarna

Päronkaka

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Denna ljuvliga päronkaka är lika god kall som varm!

Ingredienser

Lättmargarin 40%

60 g

Stevia sweet, crystal

60 g

Ägg

1 st

Vaniljsocker

½ tsk

Kanel

½ tsk

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

½ tsk

Mjölk 0,5%

¾ dl

Päron

1 st

Smör

1 msk

Stevia sweet, crystal

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop margarin, 60 g stevia, ägg, vaniljsocker och hälften av kanelen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölk. Häll över i en pajform (Ø ca 20 cm) med bakplåtspapper, och sprid ut den.
  3. Skiva päron tunt och fördela på smeten. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna i formen 5 minuter och sedan helt på galler.
  4. Smält smör och pensla på pajen. Blanda ihop 1 msk stevia med resterande kanel och pudra på.

Anteckning

Stevia sweet crystal är ett sötningsmedel med stevia som är dubbelt så sött som socker. Vill du byta använda vanligt socker i receptet bör du därför dubbla mängden.