Pepparfilé med tranbärssås
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig rätt som gör sig bra till vinter och jul. Oxfilé med svartpeppar och en god tranbärssås. Servera med potatistoppar och brysselkål.
Ingredienser
Potatis
600 g
Brysselkål
600 g
Svartpeppar
2 tsk, korn
Enbär
1 msk, 20 st
Salt
1 tsk, havssalt
Oxfilé
500 g, av mittbiten
Rapsolja
1 tsk
Mjölk 0,5%
½ dl
Äggula
2 st
Muskotnöt
1 krm
Mjölk 0,5%
1 msk
Schalottenlök
2 st
Margarin flytande 80%
1 tsk
Buljong
4 dl, oxbuljong
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2 dl
Tranbär, torkade
2 msk
Majsstärkelse (redning)
1 msk
Mandelspån
2 msk