ViktVäktarna - Pestobakad kalkonfilé med tzatziki och spetskålssallad

Pestobakad kalkonfilé med tzatziki och spetskålssallad

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pestobakad kalkon serverad med en smarrig kål- och morotssallad och tzatziki blir en lyxig, men enkel, middag!

Ingredienser

Spetskål

400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitvinsvinäger

¾ dl

Rapsolja

1 msk

Socker

1 tsk

Kalkonbröstfilé

600 g

Pesto

2 msk

Gurka

1 st

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kål och morot och lägg i en skål.
  3. Blanda ihop vinäger, olja, socker och oregano och blanda ner i skålen med kål och morot. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.
  4. Lägg kalkon i en ugnsfast form och salta. Bre på pesto och sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 20 minuter.
  5. Riv gurka grovt och blanda ihop med yoghurt och finriven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kalkonen med tzatziki och spetskålssallad.

Anteckning

Är det grillväder är det så klart extra gott att grilla kalkonen!