[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Pizza med ugnsrostade tomater från WW ViktVäktarna

Pizza med ugnsrostade tomater

7
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Visst är det inte mycket som slår en hemmagjord pizza? Här har vi en god variant med ugnsrostade tomater, spenat och salladsost som du inte vill missa!

Ingredienser

Lök

½ liten(t)/små

Olivolja

½ tsk

Vitlök

2½ klyfta(or)

Tomatpuré

1 tsk

Krossade tomater

3 dl

Vatten

dl

Timjan

1 stjälk(ar)

Balsamvinäger

1 tsk

Socker

½ tsk

Cocktailtomater

500 g

Rosmarin

2 stjälk(ar)

Socker

½ msk

Salt

1 tsk

Olivolja

1 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Vetemjöl

125 g

Bakpulver

1¼ tsk

Grekisk yoghurt 0%

125 g

Spenat, färsk

100 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Finhacka lök och fräs i ½ tsk olivolja i en stor gryta, ca 10 minuter.
  3. Skiva ½ vitlöksklyfta och blanda ner i löken, fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt tomatpuré och låt den steka med 2 minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, timjanstjälkar, balsamvinäger och ½ tsk socker, låt koka upp och låt sedan sjuda på låg värme med locket på glänt. Låt sjuda tills du har en tjock tomatsås, ca 1 timme. Rör runt i den lite då och då.
  4. Lägg cocktailtomater på en plåt med 2 skivade vitlöksklyftor och rosmarinstjälkar. Blanda med ½ msk socker, 1 tsk salt, 1 msk olivolja och rödvinsvinäger. Sätt in i ugnen ca 1 timme.
  5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och lite salt. Blanda ner yoghurt och knåda ihop till en smidig deg. Dela upp i 4 bollar. Kavla ut tunt på ett lätt mjölat bord och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Lägg babyspenat i en skål och mikra 2 minuter tills den sjunkit ihop.
  7. Bre ut tomatsåsen på bröden och toppa med spenaten, de ugnsrostade tomaterna och smula över ost. Sätt in i ugnen tills pizzabottnen är krispig, ca 10 minuter.

Anteckning

Vill du spara tid kan du absolut både rosta tomaterna och göra tomatsåsen kvällen innan och förvara i kylen över natten. Då går pizzorna snabbt när det väl är dags!